Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Zilveruien

Zilveruien uit Nederland

Veco BV is een zilveruienfabrikant en producent die al meer dan 40 jaar in het vak zit. Wij zijn gevestigd in Nederland en exporteren onze producten naar meer dan 30 landen over de hele wereld, waaronder Canada, India, Frankrijk en Duitsland. Onze zilveruitjes worden algemeen beschouwd als de beste ter wereld! De zilveruien van Veco BV zijn uniek omdat ze al generaties lang met liefde en zorg worden geteeld. Ze zijn ook uniek omdat ze geteeld worden in Nederland, waar aan regen en zon geen gebrek is. De combinatie van deze factoren maakt ze bijzonder zoet en lekker.

De zilveruitjes worden geteeld in de grond van de Noordoostpolder en vervolgens zorgvuldig geselecteerd door ons team van experts voordat ze naar de koelcel worden gebracht. We vertellen u graag meer over hoe uw favoriete zilveruitje bij u op tafel komt!

Een van onze hoofdactiviteiten is het telen en verwerken van zilveruien. Wij telen bijna al onze zilveruien in eigen beheer. In Creil verwerken we onze zilveruien tot een halffabricaat voor de conservenindustrie. We leveren onze klanten gewassen, geschilde, gesorteerde zilveruien, verpakt in vaten of kisten. Als de klant het product niet vers kan ontvangen conserveren we het in azijnzuur in vaten. Het merendeel van onze productie is voor de export bestemd. Onderstaand vindt u een overzicht van het verwerkingsproces.

Zaaien

Rond begin april wordt de grond droog genoeg om te bewerken. Dan kunnen we beginnen met zaaien. De uitjes worden volvelds (dus niet op rijtjes) gezaaid. Hieronder ziet u de zaaicombinatie. Voorop ziet u de neuswielconstructie die de grond overal gelijkmatig aandrukt.

Groeiseizoen

Zilveruien worden vollevelds geteeld, om de oppervlakte optimaal te gebruiken. Onder ziet u hoe we kunstmest strooien.

Vliegen

Voor de bestrijding van de uienvlieg wordt gebruik gemaakt van steriele vliegen. Hiervoor wordt dus GEEN insecticide meer gespoten. Deze vliegen worden steriel gemaakt en op ieder perceel worden iedere week honderdduizenden vliegen losgelaten. We zorgen ervoor dat de verhouding steriele vliegen – wilde vliegen 10 op 1 is. Er vliegen dus 10 keer zoveel steriele vliegen dan wilde vliegen. De kans is dan heel groot dat een wilde vlieg paart met een steriele vlieg. Door deze biologische bestrijding sterft de vlieg dus uit.

Certificaat De groene vlieg

Oogst

Voor de oogst schakelen we onze loonwerker in. Hij gebruikt één machine om het loof te verwijderen, de uitjes te rooien en de grond uit te zeven. De machine lost het product in kiepwagens. In de kiepwagens komen ze naar Creil om te worden verwerkt.

Verwerking

In onze fabriek worden de uitjes gewassen, gesorteerd in verschillende maten en geschild. Wij werken volgens het FSSC 22.000 bedrijfssysteem met strenge regels voor hygiëne, kwaliteit, duurzaamheid en voedselveiligheid.

Eindproduct

Onze zilveruitjes worden verpakt in vaten (al dan niet met zuur) of in kunststof kisten, voor transport naar de conservenfabriek. Alles wat we niet direct af kunnen zetten slaan we op in ons koelhuis.

Tenslotte

De meeste uitjes worden met een zure of zoetzure opgiet verpakt in glazen potjes. Ook worden ze diepgevroren en in zakjes verpakt, vaak gemengd met andere groenten voor gebruik in de horeca.

Veelgestelde vragen

Wat zijn zilveruien en waarom zijn ze bijzonder?
Zilveruien zijn kleine, milde uien die met de hand worden geselecteerd en verwerkt. Ze zijn bijzonder vanwege hun unieke smaak en knapperige textuur, waardoor ze ideaal zijn voor diverse culinaire toepassingen.
Hoe worden zilveruien bij Veco BV geproduceerd?
Bij Veco BV worden zilveruien met zorg geteeld en geoogst. Vervolgens ondergaan ze een zorgvuldig proces van schillen, spoelen en verpakken om de hoogste kwaliteit te garanderen.
Welke landen worden bediend door Veco BV voor zilveruienexport?
We exporteren onze zilveruien naar meer dan 30 landen over de hele wereld, waaronder Europese, Aziatische, en Amerikaanse markten.
Wat onderscheidt Veco BV als marktleider in zilveruienproductie?
Onze jarenlange ervaring, toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid, evenals onze geavanceerde productietechnieken stellen ons in staat om de marktleider te zijn in zilveruienproductie.
Zijn de zilveruien van Veco BV duurzaam geteeld?
Ja, we hechten veel waarde aan duurzaamheid. Onze zilveruien worden met zorg geteeld, met respect voor het milieu en sociale verantwoordelijkheid in het achterhoofd.
Hoe kan ik contact opnemen met Veco BV voor zakelijke vragen over zilveruien?
Voor zakelijke vragen en aanvragen kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier op onze website of via de verstrekte contactgegevens op https://vecobv.nl/over-ons/. We staan klaar om u te helpen.