
Gespecialiseerd in zilveruien & Parijse wortelen
In de Noordoostpolder verwerken we groenten tot halffabricaat voor industriële klanten. Telen & schillen van zilveruien, wassen & sorteren van Parijse wortelen.
In de Noordoostpolder verwerken we groenten tot halffabricaat voor industriële klanten. Telen & schillen van zilveruien, wassen & sorteren van Parijse wortelen.
Veco is voedselveilig gecertificeerd, duurzaam akkerbouwbedrijf en gecertificeerd voor verwerking van biologische producten.
Na VECO Groenten en Bloembolen BV no Pólder do Nordeste produzimos legumes semipreparados para a indústria. Somos especializados no cultivo e descasca de cebolinhas cristal e na lavagem e seleção de cenouras parisienses. Processamos anualmente 40.000 toneladas de legumes. Veco possui um certificado de segurança alimentar e é qualificada como empresa agrícola sustentável. A empresa é igualmente certificada para o processamento de produtos biológicos.
MAIS INFORMAÇÕESTendo em conta o futuro, Veco investiu em 2015 numa nova área de processamento para processar a colheita. Além disso a área de refrigeração foi aumentada para 61.000 m3 e foi provida de cais de descarga para facilitar a carga e descarga. A nova área de refrigeração também pode ser alocada por terceiros para armazenamento de cenouras, couves e outros produtos.
MAIS INFORMAÇÕESPara garantir e melhorar a qualidade das operações comerciais, implementamos vários sistemas de qualidade na Veco. A Veco possui os seguintes certificados
MAIS INFORMAÇÕESVan 1975 tot nu: belangrijke mijlpalen die VECO hebben gevormd.
In 1975 richtte Hans Veendrick het bedrijf Veco Groenten en Fruit B.V. op. Veco B.V. begon met het telen, wassen en snijden van de zogeheten marktwortelen (winterwortelen). Later, in 1979, werd er overgestapt naar de waspeen en verwerking van groenten voor derden.
In 1980 verhuisde Veco B.V. naar het Creilerpad. Jos Veendrick en Frans Veendrick, de twee mededirecteuren zijn in 1982 bij het bedrijf gekomen. Zij hadden samen een bedrijf, Gebr. Veendrick in de teelt van bloembollen (tulpen).
In 1982 gingen de twee bedrijven samen en is er begonnen met de teelt van zilveruien voor een zilveruien verwerker.
In 1985 ging de directeur van deze onderneming met pensioen. Veco B.V. heeft de machines overgenomen en is gestart met het schillen en verwerken van zilveruien.
In 1988 werden er voor het eerst Parijse wortelen geteeld.
In 1994 bouwde Veco B.V. haar eerste koelloods.
In 2006 neemt Veco B.V. Prodimex over.
In 2013 neemt Veco B.V. het besluit om niet langer actief te zijn in de bloembollensector en zich verder te specialiseren in de teelt en verwerking van zilveruien en Parijse wortelen.
In 2014 zijn er voor het laatst producten verwerkt op de locatie van Prodimex. De koeling werd in 2014 uitgebreid tot 61.000 m3
In 2015 is er een nieuwe verwerkingsruimte gerealiseerd dat volledig is gericht op een efficiënte verwerking van de zilveruien met het oog op kwaliteit en voedselveiligheid.
In 2017 heeft Veco B.V. ruim 2000 zonnepanelen op de daken van de koelcellen en verwerkingsruimte laten plaatsen. De zonnepanelen zijn goed voor een opbrengst van 700MwH per jaar. Dit staat gelijk aan een Co2-uitstoot besparing van 250.000 KG en het planten van 800 bomen.
In 2019 is Sjoerd Veendrick toegetreden tot de directie. Hij volgt zijn vader, Jos Veendrick op, die in mei 2019 met pensioen is gegaan. Sjoerd is onder andere verwantwoordelijk voor de teelt van de zilveruien.
Mark Veendrick volgt Frans Veendrick op als directie binnen het bedrijf. Naast directie gaat Mark ook over de verkoop van zilveruien, Parijse wortelen en overige producten.
Momenteel is Veco B.V. gespecialiseerd in het verwerken van groenten tot halffabricaten voor industriële klanten. De focus ligt op zilveruienen Parijse wortelen. Veco B.V. verhuurt ook koelcellen aan derden voor opslag. Jaarlijks verwerkenwe ongeveer 40.000 ton groenten op locatie in Creil, waar de strenge regels voor hygiëne en voedselveiligheid worden gehanteerd volgens het FSSC 22.000 bedrijfssysteem.