{"id":169,"date":"2021-10-22T12:35:14","date_gmt":"2021-10-22T12:35:14","guid":{"rendered":"http:\/\/www.vecobv.nsproject.nl\/?page_id=169"},"modified":"2022-03-18T15:56:54","modified_gmt":"2022-03-18T15:56:54","slug":"parijse-wortelen","status":"publish","type":"page","link":"https:\/\/vecobv.nl\/parijse-wortelen\/","title":{"rendered":"Parijse wortelen"},"content":{"rendered":"

Een van onze hoofdactiviteiten is het verwerken van Parijse wortelen, bestemd voor de conservenindustrie. De teelt vindt voornamelijk op contractbasis plaats bij akkerbouwers in Flevoland, Drenthe en Friesland. Het verwerken van het product gebeurt op ons bedrijf in Creil. Hieronder vind u een chronologisch overzicht van zaad tot eindproduct.<\/p>\n

Zaaien<\/h2>\n

Rond begin april wordt de grond droog genoeg om te bewerken. Dan kunnen we beginnen met zaaien. Onze loonwerker zaait \u00e9\u00e9n voor \u00e9\u00e9n alle percelen volvelds (dus niet in rijtjes) in met wortelen.<\/p>\n

\n\n\t\t